اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان
سرخط خبرها

مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی | گرما، اوج مصرف را از شب به روز منتقل کرد

  • کد خبر: ۲۴۱۱۹۷
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی | گرما، اوج مصرف را از شب به روز منتقل کرد
 کارشناس برق و عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: در اثر گرمای زیاد این استان و کشور، مصرف چشمگیر برق در بخش خانگی دیده می‌شود به طوری که اوج مصرف از شب به روز انتقال یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، «علی سپهر» در نشست کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه در چنین وضعیتی، کارکرد نیروگاه‌ها نیز افت پیدا می‌کند، افزود: ظرفیت نیروگاه‌های تولید برق کشور (در مجموع واحد‌های حرارتی شبکه برق) ۷۴ هزار و ۸۷۸ مگاوات است که حدود ۸۱.۵ درصد از ظرفیت اسمی به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد و با توجه به ظرفیت موجود، چاره‌ای جز خاموشی شهر یا تعطیلی یکی ۲ روزه صنایع برای رفع ناترازی انرژی وجود ندارد.

کارشناس برق: با توجه به ظرفیت موجود، چاره‌ای جز خاموشی شهر یا تعطیلی یکی ۲ روزه صنایع برای رفع ناترازی انرژی وجود ندارد

وی اظهار کرد: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از ظرفیت تولید برق کشور همچنان حدود یک درصد و با مجموع ظرفیت هزار و ۱۲۰ مگاوات است؛ ظرفیت نیروگاه اتمی بوشهر نیز هزار و ۲۰ مگاوات است که سهم ۱.۱ درصدی در تولید برق کشور دارد.

«سپهر» اضافه کرد: در آخرین روز‌های خردادماه امسال رشد نامتعارف و بیش از حد ۱۰ درصدی مصرف برق به دلیل گرمای هوا اتفاق افتاد که نسبت به سال‌های قبل رشد سه تا چهار درصدی داشت.

وی ادامه داد: در تیرماه نیز با توجه به افزایش دما، مصرف از پیک کشور در سال گذشته بالاتر رفت و رشد پنج درصدی در مصرف برق کشور داشتیم که در صورت ادامه همین روند با رشد بی‌سابقه و ۱۰ درصدی مصرف انرژی در کشور روبه‌رو خواهیم بود.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: در قانون جهش تولید و برنامه هفتم توسعه، تمام بار سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه به بخش صنعت و بخش خصوصی واگذار شده و دولت در عمل خود را از این موضوع دور نگه داشته است.

سپهر یادآور شد: با توجه به بحران انرژی که وجود دارد، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه باید در کشور ساخته شود؛ در سال‌های پیش‌رو افزایش تعرفه در مصارف خانگی و تعطیلی صنایع بیشتر خواهد شد و نیاز است با ارائه پیشنهاد‌های موثر و عملیاتی به راه و شهرسازی و دولت جدید، اتفاقات خوبی در این زمینه رقم بزنیم.

وی به ارائه گزارشی تحلیلی در خصوص بار سرمایش در ساعات اوج مصرف برق پرداخت و گفت: یکی از موضوعات مهم و چالشی کشور، اوج بار شبکه برق در تابستان است.

سپهر بیان کرد: با توجه به شرایط کشور، راهکار موجود، قطعی برق ساختمان‌ها یا تعطیلی صنایع است؛ نکته اینکه در کشور متاسفانه سرمایه‌گذاری مناسبی در حوزه عرضه انرژی و ساخت نیروگاه انجام نگرفته و عمده سیاست‌ها بر اساس تقاضا بوده است.

وی یکی از موارد پرهزینه در بحث انرژی را تغییر سرمایش ساختمان‌ها در اوج گرما دانست و گفت: در اکثر ساختمان‌های مشهد، گسترش چیلر‌های تراکمی را شاهدیم که سازندگان، آن را یک مزیت می‌دانند و قیمت ساختمان هم بر مبنای آن افزایش می‌یابد، اما این مهم موجب افزایش مصرف در ساعات اوج بار می‌شود.

وی با ارائه پیشنهاد‌هایی برای بهبود وضعیت مدیریت انرژی در ساختمان‌ها، افزود: در مشهد ساختمان‌های مسکونی گروه یک و ۲ مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، باید براساس رده کارایی «ای. سی. پلاس» باشد و در واقع یک رده بالاتر طراحی و اجرا شود.

این کارشناس اضافه کرد: بهتر است از مینی چیلر‌ها برای ساختمان‌های بیش از چهار واحد استفاده شود که منوط به استفاده از دستگاه‌هایی با «سی. او. پی» بالاتر از ۴.۵ است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان رضوی همچنین هوشمندسازی برای سیستم تهویه و سرمایش ساختمان‎‌ها را نیز یکی دیگر از پیشنهاد‌های خود برشمرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->